piątek, 20 czerwca 2014

Jakie korzyści w restauracji daje POS?

Kandydaci na restauratorów albo świeżo upieczeni właściciele knajp, oprócz znakomitej kadry w postaci kucharzy, barmanów i kelnerów, muszą pomyśleć o wyposażeniu swoich pomieszczeń. Oczywiście podstawą są sprzęty kuchenne, piece, kuchenki, sztućce i talerze, wszelkiego rodzaju meble (stoły, krzesła, loże) i inne. Jeszcze jedną, trochę z innej bajki, bardzo ważną rzeczą jest oprogramowanie dla gastronomii. W dzisiejszych czasach, każda większa knajpa nie obędzie się bez tego. Czym w ogóle jest oprogramowanie dla gastronomii?

 Najczęściej są to stanowiska POS, systemy sprzedaży ze stanowiskami dotykowymi. Pracownicy restauracji, fast-foodów czy pizzerii obsługują klientów poprzez graficzny i intuicyjny interface. Obsługa tych urządzeń jest bardzo łatwa, szkolenia przeprowadzane są przez innych doświadczonych już pracowników. Przeważnie mają one bardzo rozbudowane funkcje, dzięki czemu odpowiednie oprogramowanie można dostosować indywidualnie, czy to do pojedynczego lokalu, czy sieci restauracji. Pracownicy logują się do systemu, najczęściej za pomocą karty magnetycznej, wprowadzenie indywidualnego kodu, a nawet odcisku palca, dzięki czemu monitorowany jest czas pracy i przerwy, jego sprzedaż i czas obsługi. Oprogramowanie dla gastronomii usprawnia pracę każdej restauracji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz