Kandydaci na restauratorów albo świeżo upieczeni właściciele
knajp, oprócz znakomitej kadry w postaci kucharzy, barmanów i kelnerów,
muszą pomyśleć o wyposażeniu swoich pomieszczeń. Oczywiście podstawą są
sprzęty kuchenne, piece, kuchenki, sztućce i talerze, wszelkiego rodzaju
meble (stoły, krzesła, loże) i inne. Jeszcze jedną, trochę z innej
bajki, bardzo ważną rzeczą jest oprogramowanie dla gastronomii. W
dzisiejszych czasach, każda większa knajpa nie obędzie się bez tego.
Czym w ogóle jest oprogramowanie dla gastronomii?
Najczęściej są to
stanowiska POS, systemy sprzedaży ze stanowiskami dotykowymi. Pracownicy
restauracji, fast-foodów czy pizzerii obsługują klientów poprzez
graficzny i intuicyjny interface. Obsługa tych urządzeń jest bardzo
łatwa, szkolenia przeprowadzane są przez innych doświadczonych już
pracowników. Przeważnie mają one bardzo rozbudowane funkcje, dzięki
czemu odpowiednie oprogramowanie można dostosować indywidualnie, czy to
do pojedynczego lokalu, czy sieci restauracji. Pracownicy logują się do
systemu, najczęściej za pomocą karty magnetycznej, wprowadzenie
indywidualnego kodu, a nawet odcisku palca, dzięki czemu monitorowany
jest czas pracy i przerwy, jego sprzedaż i czas obsługi. Oprogramowanie
dla gastronomii usprawnia pracę każdej restauracji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz